GeryGold - www.gerygold.hu - info@lgerygold.hu | nyomtatta: vendég


#+36 70 93 81 848#
Sorry, but this page does not exist in this language!
Main page Tanácsok építkezőknek

Tanácsok építkezőknek

1. Ne mondjon le álmai otthonáról!

Ön megálmodja otthonát. De ha rossz mestert választ, az inkább lebeszéli Önt a kreatív (nem szokványos) megoldásokról. Ne hagyja, hogy a kivitelező szaktudása határt szabjon álmainak! Keressen olyan szakembert, akinek kihívás az Ön ötlete, nem pedig probléma. Nemcsak szögleteset, íveset, kör alakút, a változatos dizájnt, az ötletes formákat is meg lehet építeni.

2. Nézze meg az épületet 3D-ben, mielőtt döntene!

Egy építkezés nem olcsó, jól meg kell fontolni a döntéseket. Könnyebb úgy dönteni, ha nemcsak "lelki szemeinkkel" látjuk majdani házunkat, hanem szinte valóságosan is. Ebben segít a számítógépes térbeli grafika. Járja be a szobákat, nézze meg a burkolatokat saját szemével mielőtt bármiről döntene!

3. Ne féljen az építkezéstől!

Ismerősek az alábbi mondatok? „Itt van már a földmunkagép? Mikor jön a kőműves? Hol a villanyszerelő? Hiányzik egy védőcső! A vízvezeték szerelő megint késik. A festő ma sem tud jönni.Megint minden csúszik, mert a kőműves még nem végzett, de a tetőfedő már kéri az előleget.“ Ez egy rémálom. Ettől megmenekülhet. Diszkrét egyeztetések mellett háza tiszta körülmények között emelkedhet a földtől az ég felé. Önnek a finanszírozáson kívül semmivel sem kell foglalkoznia, ha generálkivitelezőt választ.

4. Kerülje el a rejtett költségeket!

Rejtett költség az, amit nem közvetlenül az építőanyagért, vagy az egyes szakembereknek fizetünk.  Ilyenek tipikusan, de nem kizárólag:
 • szervezési idő értéke
 • anyag- és gépbeszerzés idejének értéke
 • telefon- és egyéb kommunikációs költségek
 • üzemanyagköltségek
 • álló gépek és eszközök kihasználatlanságából fakadó felesleges bérleti díjak
 • álló munkaerő esetén feleslegesen fizetett munkabérek
Sok építtető úgy akar takarékoskodni, hogy minden szakemberrel külön megállapodik. Ez súlyos tévedés, mert a fenti rejtett költségekkel ebben az esetben mindenképpen számolni kell.

Generálkivitekező megbízása esetén ezeket a költségeket nem kell elszenvednie, mert jól működő logisztikával a csapat katonás rendben teszi a dolgát, és így jelentősen lerövidül az építkezés ideje is.

5. Követelje meg a minőségi építőanyagok használatát!

Bár rövid távon takarékoskodhat az olcsó és kétes minőségű építőanyagokkal, évek múlva a rohamos állagromlás miatt a megspórolt pénz sokszorosát kell újra ráköltenie. Így összességében többe kerül az építkezés. Tehát a minőségi alapanyagokkal hosszú távon jobban jár.

6. Követelje meg a teljeskörű dokumentációt!

A legjobb kivitelező munkája is rejthet hibákat, amelyek később derülnek ki. A garanciális javítás vagy kárigény érvényesítéséhez szükség van az alábbi dokumentumokra:
 • Szerőzédés, amelyben a garanciális feltételek is le vannak fektetve.
 • Számlák
 • Teljesítésigazolás
 • Minőségi és megfelelőségi tanusítványok
 • Garancialevelek
A minőséget előre jelzi, ha ezek a dokumentumok korrekt módon rendelkezésre állnak.

Ideart Az oldal 34 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég